Indyk po meksykańsku z kaszą jaglaną i sosem pomidorowym

Posiłek 15 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

Mięso umyj, pokrój na kawałki, dopraw solą oraz pieprzem, a następnie podduś na oliwie z oliwek na patelni. Do indyka dodaj warzywa, całość duś pod przykryciem. Kaszę ugotuj zgodnie z intrukcją na opakowaniu. Pomidory umyj, sparz wrzątkiem i obierz ze skórki, a następnie drobno pokrój i duś na patelni. Do pomidorów dodaj czosnek wyciśnięty przez praskę, sól, pieprz, oregano oraz chili. Całość podawaj razem z kaszą i sosem pomidorowym.

~83 kcal ~562 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 4.1 g
Tłuszcze: 2.5 g
Węglowodany: 10.8 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 28.2 g
Tłuszcze: 16.7 g
Węglowodany: 73.6 g

SKŁADNIKI

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane