Pieczony dorsz w pomarańczach z ryżem i brokułami

Posiłek 60 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Piekarnik nagrzej do 200 stopni, dorsza natrzyj majerankiem, oliwą z oliwek, solą oraz pieprzem.
  2. 2Pomarańczę pokrój w plastry, obłóż nimi dorsza.
  3. 3Następnie rybę zawiń w folię spożywczą i piecz przez 15–20 minut.
  4. 4Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  5. 5Brokuły wrzuć na wrzątek, blanszuj około 3–5 minut.
~99 kcal ~338 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 5.7 g
Tłuszcze: 2.9 g
Węglowodany: 12.2 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 19.6 g
Tłuszcze: 10.0 g
Węglowodany: 41.7 g

SKŁADNIKI

Dorsz świeży 100 g(1 x filet)
Majeranek suszony 3 g(1 x łyżeczka)
Pomarańcza 80 g(2 x plaster)
Ryż brązowy 50 g(0.5 x woreczek)
Brokuły 100 g(1 x porcja)
Oliwa z oliwek 8 g(1 x łyżka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane